Grondwerk

Er gaat een wereld open voor ruiters die nog geen grondwerk met hun paard doen!

Bij Equilogic zijn er mogelijkheden voor lessen in grondwerk aan de hand en grondwerk in vrijheid.

Grondwerk zorgt ervoor dat het paard zich fysiek goed ontwikkelt en verbeterd de communicatie tussen paard en trainer. Het bevorderd de ontwikkeling van correcte bespiering en lichaamsgebruik. De hulpen voor het rijden en de algemene ‘opvoeding’ worden vastgelegd. Het paard wordt rechtgericht en voorbereid op het rijden.

Ook als het paard al gereden wordt is grondwerk een waardevolle aanvulling!
Grondwerk is goed voor ieder paard, maar vooral voor paarden die fysieke of mentale problemen hebben. Denk hierbij aan kreupelheden, ‘niet lekker lopen’, gedragsproblemen of trauma’s.

Niet alleen de communicatie is van belang maar ook de aard van de oefeningen.
We maken zowel bij het werken aan de hand als het werk in vrijheid gebruik van oefeningen van het klassiek gymnasium (bv. schouderbinnenwaarts, travers, appuyer, piaffe en spaanse pas) die ervoor zorgen dat het paard soepel, sterk en symmetrisch gaat worden. Hierdoor zal er verbetering op treden in zijn balans en beweging.
Naast oefeningen van het klassiek gymnasium is conditietraining ook van belang voor een blij en gespierd paard. Denk hierbij aan overgangen en galopwerk.

Voor iedere combinatie is de aanpak anders, dit is afhankelijk van het paard, de trainer en misschien zelfs de betreffende dag of situatie.
Het welzijn van het paard staat bij Equilogic altijd voorop, daarnaast wordt er gestreefd naar een logische uitleg. Wij passen onze communicatie aan naar het paard, wat ervoor zorgt dat het paard snel begrijpt wat wij van hem willen. Lichaamstaal speelt een cruciale rol waardoor wij niet hoeven te werken met druk of het paard dienen te straffen.

Equilogic onderscheidt zich van andere trainers door de jarenlange ervaring, het veelvuldig belonen, de positieve sfeer die hierdoor ontstaat en de lichtheid in de reacties van het paard.

Wil je jouw paard verbeteren of voorbereiden op het rijden? Wil je leren aan de hand te werken, te spelen met je paard, te longeren of in vrijheid te werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Het grondwerk bestaat uit basis oefeningen en geavanceerde oefeningen.

Naast grondwerk aan de hand, doet Equilogic ook grondwerk in vrijheid:
https://www.youtube.com